PERZEN

In ‘Perzen’, deels gecreëerd in Palestina, onderzoekt regisseur Chokri Ben Chikha het empathisch vermogen van vier kunststudenten. Slagen ze erin om door de bril van een Griekse tragedie anders te kijken naar een hedendaags conflict?

MAKERS

Chokri Ben Chikha / NTGent & Action Zoo Humain

PRAKTISCHE INFO

✔ Meerdere talen gesproken
✔ Nederlands & Engels boventiteld

SYNOPSIS

In ‘Perzen’ onderzoekt Ben Chikha het empathisch vermogen van vier kunststudenten. Hij en de studenten gaan aan de slag met een theaterwerk dat het beginpunt van de Westerse canon vormt: De Perzen. In navolging van de Griekse tragedieschijver Aeschylus (die zelf tegen de Perzen vocht) onderzoekt hij in het klaslokaal de grenzen tussen kunst en realiteit, opportunisme en empathie.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOBIO'S

Chokri Ben Chikha C Michiel Devijver Liggend

Chokri Ben Chikha (1969) is acteur, danser, choreograaf, performer en theatermaker. Hij combineert zijn artistiek leiderschap bij Action Zoo Humain met zijn werk als docent en artistiek onderzoeker aan het KASK in Gent, waar hij in 2013 zijn doctoraat in de kunsten behaalde. Chokri gaat op zoek naar het spanningsveld tussen ethiek, identiteit en neoliberalisme, voor hem de belangrijkste uitdagingen voor de 21ste eeuw. Dit uitte zich bijvoorbeeld in de Waarheidstrilogie: Join The Revolution (2015), Amnestie (2018) en De Waarheidscommissie (2013-2018) die onder andere speelde in oude gerechtshoven en in de Belgische Senaat.

Bekijk Chokri Ben Chikha's bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer chris.vanneste@ntgent.be