SHORT OF LYING | NTGent

SHORT OF LYING

In de vorm van een TED Talk vestigt de Braziliaanse schrijfster en performer Luanda Casella de aandacht op de verschillende mechanieken van misleiding.

MAKERS

Luanda Casella / NTGent

Lees hier alles over het werk van Luanda Casella

PRAKTISCHE INFO

✔ Engels gesproken
✔ Nederlands boventiteld
✔ Duur: 75 min
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

‘Short of Lying’ is een verhalende performance over bedrog. Meer specifiek gaat het stuk over de kracht van verhalen om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren en toont het hoe het narratief denken door communicatiemedia is gekaapt.

In de vorm van een TED Talk vestigt Lua Casella de aandacht op de redenaarskunst en legt het de verschillende mechanieken van misleiding bloot om een speelse spanning te creëren tussen bedrog en bewustwording. Het stuk situeert zich in de conflictueuze wereld van online publishing die zich sinds de jaren 1990 het verhalend denken en de storytelling toe-eigende om de neoliberale logica te dienen.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEO

FOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

Short Of Lying 2 C Maarten Geukens
S O L Luanda Casella Jean Philipse 26 1

BIO'S

Luanda Casella is een schrijfster en performer die de kunst van verhalen vertellen tracht te redden uit haar gemediatiseerde, gedoemde lot. Haar onderzoek richt zich op de rol van literatuur in de ontwikkeling van kritisch denken; de manieren waarop individuen zich verhouden tot verhalen om een gevoel van identiteit te creëren, om hun mening over de wereld te vormen en uiteindelijk zichzelf te beschermen. Door retorische concepten te onderzoeken aan de hand van humor, legt haar werk taalconstructies bloot en onderzoekt ze onbetrouwbare vertellingen in fictie en in alledaagse communicatieve processen. De afgelopen jaren heeft ze onderzoek gedaan naar ‘de retoriek van misleiding’, waarbij ze het gebruik van verhalen in communicatiemedia, instellingen en politiek heeft onderzocht.

Bekijk Luanda Casella's bio hier

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer patrick.martens@ntgent.be

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren