Het Nieuwsblad - 'Recensie. ‘Great apes of the West Coast’… | NTGent

Het Nieuwsblad - 'Recensie. ‘Great apes of the West Coast’ van NTGent: Geen man is een eiland **' (Recensie 'Great Apes of the West Coast')

| 16 January 2023
"Bangura praat met liefde over de geuren en smaken van haar geboorteland, die ze over haar tong laat rollen om ze dichterbij te brengen. Ze maakt een leuze van ‘I am because we are’, een variant op Descartes’ ‘I think therefore I am’ ofwel ‘Ik denk dus ik ben’, om duidelijk te maken hoe belangrijk verbondenheid voor haar is: met haar familie, met haar landgenoten. ‘Geen man is een eiland’, heeft ze geleerd: niemand hoeft er alleen voor te staan. Het geeft hoop aan iets wat duidelijk persoonlijk en niet evident is . Alleen rest de vraag: wat heeft het publiek eraan? Waar kan het publiek aanknopen bij eigen ervaringen? Of bij de actualiteit? Dat zit nog niet helemaal zoals het hoort: het is nog te veel eenrichtingsverkeer, nog te weinig een stuk dat doorleefd en herkenbaar voelt. Desalniettemin toont Bangura wel dat ze de titel ‘performancekunstenaar’ waardig is. Alleen al de uitzonderlijk soepele bewegingen die ze kan maken met haar nek, zijn een plezier om naar te kijken."
With closed eyes, you can see whomever you’d like Beyond madness, tenderness awaits There's all that future, still Only humans can fantasise Until it holds from the inside