AAN DE START VAN DE BRUG | NTGent

AAN DE START VAN DE BRUG

Wat bezielt de mens om steeds zijn eigen onsterfelijkheid te willen overwinnen? De klasbakken van Werktoneel creëren samen met NTGent een gloednieuwe voorstelling als opvolger voor het uiterst succesvolle 'Gruis / aan de twijfel'.

BRU Conceptbeeld KVS 1

MAKERS

Jesse Vandamme / Werktoneel

PREMIÈRE

24 januari 2025

SYNOPSIS

“Subliem spelerstoneel. De nieuwe generatie is gearriveerd en ze is hier om te blijven”. Dat schreef De Standaard over Gruis / aan de twijfel (2023), door de krant zelfs verkozen tot beste theatervoorstelling van het jaar. Het stuk, gebaseerd op het oeuvre van Willem Frederik Hermans, bombardeerde collectief Werktoneel tot lieveling van publiek en pers.

Grote maatschappelijke fenomenen beschrijven vanuit hyperpersoonlijke verhalen en werelden. Dat kan Werktoneel (Jesse Vandamme, Louise Bergez, Joeri Happel, Lucie Plasschaert en Lucas van der Vegt) als geen ander. Of het nu gaat over succes en falen (Gruis / aan de twijfel), waanzin en angst (Solipsists), klimaat en kapitaal (Giants), liefde en huwelijk (Scènes), of dood en leven (Aan de start van de brug).

Uitgangspunt voor Aan de start van de brug  wordt het cryonisme. Sinds de jaren 60 proberen superrijken proberen hun sterfelijkheid te overwinnen door zicht te laten invriezen. De uitkomst van hun pervers experiment is hoogst onzeker. Als proefkonijnen staan ze aan de start van een brug die hoogstwaarschijnlijk nergens naar leidt.

Lees de meest actuele versie van de synopsis hier.

BIOGRAFIEËN

Bekijk Jesse Vandamme's bio hier.

Bekijk Louise Bergez' bio hier.

Bekijk Lucas Van der Vegts bio hier.

Bekijk Lucie Plasschaerts bio hier.

Bekijk Joeri Happels bio hier.

Img 2112 Druk C Michiel Devijver

RECENSIES

CREDITS

Concept/tekst: Jesse Vandamme/Werktoneel
Spel
: Louise Bergez, Lucas van der Vegt, Lucie Plasschaert, Joeri Happel
Regie: Jesse Vandamme
Productie: NTGent

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Voor technische vragen, contacteer patrick.martens@ntgent.be

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil