GREAT APES OF THE WEST COAST | NTGent

GREAT APES OF THE WEST COAST

“Great Apes of the West Coast is het verhaal dat ik altijd vermeden heb om te vertellen. Maar de laatste tijd besef ik dat dit verhaal onvermijdelijk is”, zegt Princess Isatu Hassan Bangura.

MAKERS

Princess Isatu Hassan Bangura / NTGent

PRAKTISCHE INFO

✔ Engels gesproken
✔ Nederlands boventiteld
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

‘Great Apes of the West Coast’ wordt een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die een verhaal vertel van herbeginnen, herontdekken en herinneren. Met theater als instrument om het licht van de West-Afrikaanse cultuur te doen herleven en te vieren, wil Bangura het verhaal van de Great Apes heroveren en elke negatieve connotatie met het dierenrijk tenietdoen.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOFOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

A83 A9051
A83 A9007

PERSQUOTES

✒ "Met deze solo laat Bangura zien waarom ze in het theater als een groot talent wordt beschouwd" - NRC Handelsblad ****

Voor haar performance in deze voorstelling werd Princess Bangura genomineerd voor een Acteursgilde Theaterprijs in 2023.

BIO'S

Img 9516 Druk C Michiel Devijver

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) studeerde af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht en combineert sindsdien als multidisciplinair artiest technieken uit verschillende kunstvormen: performance, muziek en film. Ze speelde bij het Nationaal Theater en NTGent en creëerde verschillende soloperformances. Vaak worden die omschreven als ‘rijk aan beelden en kleuren’, soms als radicaal. Ze vindt inspiratie in herinneringen uit haar verleden en in de mix van haar West-Afrikaanse afkomst met haar huidige kennis van de Westerse wereld. Haar werk weerspiegelt haar religieuze en spirituele achtergrond. Ze neemt vaak de rol aan van storyteller, terwijl het publiek de rol van getuige aanneemt. Haar fysieke aanwezigheid op het theater wil de oer-essentie van de mens aanraken.

Bekijk Princess Isatu Hassan Bangura's bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer sander.michiels@ntgent.be

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Alles zit nog vol met toekomst