HOW GOES THE WORLD - HISTOIRE(S) DU THÉÂTRE V | NTGent

HOW GOES THE WORLD - HISTOIRE(S) DU THÉÂTRE V

​Na veertig jaar theater maken, reflecteert de Britse theaterlegende Tim Etchells op vraag van NTGent op de geschiedenis van (zijn) theater.

MAKERS

Tim Etchells / NTGent

PRAKTISCHE INFO

✔ Engels gesproken
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

Vier performers komen en gaan in een warrige aaneenrijging van rollen, kostuums, scènewisselingen en lichteffecten. Butlers, bedienden, bodes, soldaten, dokters, minnaars, moordenaars, dansers, dronkaards, schurken, leugenaars en onschuldigen, allemaal zijn ze er, samen met koninginnen en koningen in aan flarden gescheurde gewaden, allemaal lamenterend in de nepsneeuw die ergens tussen de boekenkast, de salontafel, de dode boom en de strijkplank neerdwarrelt. Een storm buiten. Een oorlog in de verte. Het geluid van applaus.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOFOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

BIO'S

Tim Etchells

Tim Etchells (1962, Stevenage) is een Britse regisseur, beeldend kunstenaar, auteur en performer. Hij was in 1984 medeoprichter van het gezelschap Forced Entertainment en is bijna 40 jaar later nog steeds de artistiek directeur van het collectief, intussen wereldberoemd om zijn minimalistisch, experimenteel en prikkelend theater. Onder Etchells' bewind won Forced Entertainment in 2016 de International Ibsen Award. Etchells' werk verkent vaak thema's zoals taal, communicatie, en de relatie tussen performer en publiek. Zijn voorstellingen zijn wereldwijd gepresenteerd op belangrijke podia en festivals.

Lees Tim Etchells' bio op deze pagina.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent: 
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer chris.vanneste@ntgent.be


https://soundcloud.com/ntgent/alexander-devriendt-meets-tim-etchells-in-london-to-talk-about-how-goes-the-world-hdt-v

Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid