KILLJOY QUIZ | NTGent

KILLJOY QUIZ

Bij Luanda Casella, huismaker bij NTGent, maakt de gezellige voorspelbaarheid van een televisiequiz gaandeweg plaats voor een veel pittiger denkoefening.

MAKERS

Luanda Casella / NTGent

Lees hier alles over het werk van Luanda Casella

PRAKTISCHE INFO

✔ Engels gesproken
✔ Nederlands boventiteld
✔ Duur: 100 min
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

‘Killjoy Quiz’ ontwricht het idee dat je punten kunt scoren op kennis door een spel op te voeren, waarin leren hoe je in dialoog gaat het ultieme doel is. Woorden zijn oppermachtig en welsprekendheid is een wapen. De sluwe meerkeuzevragen leggen onze vooroordelen genadeloos bloot.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

Deze voorstelling heeft momenteel nog geen nieuwe speeldata.

VIDEOFOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

Img 1441 Druk C Michiel Devijver
Img 1907 Druk C Michiel Devijver

PERSQUOTES

✒ “Eloquentie en verbeelding: het zijn krachtige, bevrijdende wapens”  - De Standaard ****
✒ "Een gelaagd kennisspel met grimmige ondertoon en een wervelende gastvrouw" - De Morgen
✒ "De intelligentie waarmee Casella maatschappelijk relevante onderwerpen aansnijdt en speelsheid inzet als lekker glijmiddel voor vlijmscherpe kritiek, voelt bijzonder inspirerend." - Juryrapport Theaterfestival 2022.

'Killjoy Quiz' werd door de professionele jury van het Theaterfestival verkozen tot een van de allerbeste voorstellingen van seizoen 2021-2022. De Morgen selecteerde de voorstellingen voor zijn top 10 met het allerbeste theater van 2021.

BIO'S

Whats App Image 2021 05 11 At 13 28 51

Luanda Casella is een schrijfster en performer die de kunst van verhalen vertellen tracht te redden uit haar gemediatiseerde, gedoemde lot. Haar onderzoek richt zich op de rol van literatuur in de ontwikkeling van kritisch denken; de manieren waarop individuen zich verhouden tot verhalen om een gevoel van identiteit te creëren, om hun mening over de wereld te vormen en uiteindelijk zichzelf te beschermen. Door retorische concepten te onderzoeken aan de hand van humor, legt haar werk taalconstructies bloot en onderzoekt ze onbetrouwbare vertellingen in fictie en in alledaagse communicatieve processen. De afgelopen jaren heeft ze onderzoek gedaan naar ‘de retoriek van misleiding’, waarbij ze het gebruik van verhalen in communicatiemedia, instellingen en politiek heeft onderzocht.

Bekijk Luanda Casella's bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer patrick.martens@ntgent.be

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst