THE INTERROGATION

Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor hun eerste samenwerking een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen.

MAKERS

Edouard Louis & Milo Rau / NTGent & IIPM

PRAKTISCHE INFO

✔ Nederlands & Frans gesproken
✔ Engels & Nederlands boventiteld
✔ Duur: 65 min
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

Met de voorstelling ‘The Interrogation’ presenteren de twee nu een zeer persoonlijke tekst over twijfelen en falen. Het stuk werd geschreven en gemaakt door Louis en Rau in het voorjaar van 2021, oorspronkelijk in opdracht van het Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGent, maar ging nooit in première. Nu is het eindelijk live te zien. Gespeeld door Arne De Tremerie, een acteur uit het globale ensemble van NTGent, is ‘The Interrogation een “demonstratie voor kwetsbaarheid”, een moment van poëtische stilstand.

Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie, of is kunst slechts de neerslag van een mislukte bevrijding? “Het is een diep melancholisch toneelstuk, een fragmentarisch toneelstuk, een teder toneelstuk”, zo vertelden Louis en Rau in een interview – een voortdurende gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOFOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

Nyt Interrogation
Edouard Louis The Interrogation

PERSQUOTES

✒ “Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren”  - De Morgen ****
✒ "Een fundamentele ode aan het falen, een rehabilitatie van die mislukking, die als voorwaarde geldt voor transformatie, essentieel is voor het verwerven van authenticiteit en misschien ook wel voor het maken van wezenlijke kunst" - Theaterkrant (NL)
✒ "De waarheid is een vorm van wraak omdat we in een wereld van leugens leven, over armen, over homo's, over wat we zijn en wat we ervaren. Elke keer is de waarheid een strijd" - Édouard Louis in The Guardian

BIO'S

Milo Rau (Bern, 1977) is regisseur, auteur en sedert het seizoen 2018-2019 artistiek directeur van NTGent. Recensenten noemden hem de ‘meest invloedrijke’ (Die Zeit), ‘meest bekroonde’ (Le Soir), ‘meest interessante’ (De Standaard), ‘meest omstreden’ (La Repubblica) en ‘meest ambitieuze’ (The Guardian) kunstenaar van onze tijd. Sinds 2002 heeft hij al meer dan vijftig toneelstukken, films, boeken en acties op zijn naam staan.

Bekijk Milo Rau's bio hier.

Édouard Louis oogstte de voorbije jaren wereldwijd succes met zijn boeken, waarin hij zijn leven beschrijft vanaf zijn tienerjaren, zijn worstelingen in een klein stadje in het noorden van Frankrijk en zijn opgroeien als jonge homoseksuele man. Theater speelt een cruciale rol in zijn leven. Zelf theater spelen brengt hem in contact met literatuur, maar leert hem ook hoe hij door te acteren kan overleven.

Arne De Tremerie (1992) studeerde in 2020 af aan KASK Drama in Gent. Momenteel is hij te zien in de productie Grief and beauty  van Milo Rau en NTGent, die zowel in binnen- als buitenland toert. In het verleden speelde hij onder andere mee in Anatomie van de pijn  van Lies Pauwels, No Coincidence, No story  van Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys en Konijn met pruimen  bij Laika.

Bekijk Arne De Tremerie's bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer chris.vanneste@ntgent.be