Gratis nagesprek met topregisseur en cast na 'Extra Life'… | NTGent
100 Gisele Vienne Creation Estelle Hanania

Gratis nagesprek met topregisseur en cast na 'Extra Life' (05/10)

| 15 september 2023
Meteen na de voorstelling 'Extra Life' op 5 oktober kan u gratis een nagesprek bijwonen met vermaard regisseur Gisèle Vienne en leden van de cast onder wie de gerenommeerde Franse actrice Adèle Haenel.

Op donderdag 5 oktober opent NTGent zijn Schouwburg met de internationale topvoorstelling Extra Life. Om de start van het nieuwe seizoen kracht bij te zetten, organiseren we meteen na de performance een nagesprek (30 min.) met vermaard regisseur Gisèle Vienne en de leden van de cast: Adèle Haenel, Theo Livesey en Katia Petrowick.

Het nagesprek, geleid door NTGent-dramaturg Joline Vermeulen, vindt plaats in de Schouwburg zelf en start kort na de voorstelling.

Gisèle Vienne is een Frans-Oostenrijkse kunstenaar, choreograaf en regisseur. Haar werk reisde de afgelopen 20 jaar Europa rond, en was tevens te zien in Azië en de VS. Vienne werkt regelmatig samen met de Amerikaanse auteur Dennis Cooper. Haar fotografie en installaties zijn tentoongesteld in onder meer Centre Pompidou (Parijs) en het Whitney Museum (New York).

Adèle Haenel is een van Frankrijks meest gekende en gevierde acteurs. Haenel maakte haar debuut als filmactrice op haar twaalfde (in 2002) en werd de voorbije twintig jaar meermaals genomineerd voor een César; twee van die nominaties verzilverde ze. Ze was de eerste prominente actrice die in het openbaar sprak over misbruik binnen de Franse filmindustrie. Sinds ze die filmindustrie de rug toekeerde, werkt Haenel regelmatig samen met Gisèle  Vienne.

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren