Wat een feest! Wat een zicht! Wat een start! | NTGent
ALL GREEKS FESTIVAL Parade Credit Frederiek Van De Velde 2 1

Wat een feest! Wat een zicht! Wat een start!

| 2 mei 2024
Niets dan zon, cultuur en verbinding. Met de 'Parade van Vuur en Overvloed' hebben NTGent, VIERNULVIER en tientallen partners ALL GREEKS FESTIVAL op gang getrapt.

Onder massale aandacht van de pers en met niet minder dan 500 deelnemers, velen prachtig uitgedost, heeft ALL GREEKS FESTIVAL een vliegende start genomen. Een uur lang trok de Parade van Vuur en Overvloed door het centrum van Gent, onze polis. Aan bibliotheek de Krook stal kunstenaar Ruben Mardulier voor dag en dauw het vuur van de goden. Samen schudden alle deelnemers de aardedonkere winter van zich af, het begin van een Griekse lente in Gent.

Met dank aan de inzet van zovele partners kon ALL GREEKS FESTIVAL zich geen betere start dromen. Blonken onder meer uit: de zangers van Mais Quelle Chanson, het koor van laGeste, de dansers van Creahm, de kinderen van het Takkenorkest uit Ledeberg, en vele anderen.

Van 1 mei tot 23 juni reist ALL GREEKS FESTIVAL door de stad Gent. Gedurende acht weken en in acht wijken kan je gratis naar bewerkingen van alle 32 overgebleven Griekse tragedies. Telkens in openlucht en in de (vroege) ochtend. Eerst kunst, dan werk! In die volgorde van belangrijkheid.

Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst