NTGent bouwt mee aan 'Klein Gent: het warmste dorp' | NTGent
194140E7 D3Fb 276B 2411 286862C85937 1

NTGent bouwt mee aan 'Klein Gent: het warmste dorp'

| 1 maart 2023
NTGent slaat samen met heel wat andere organisaties de handen in elkaar voor 'Klein Gent: het warmste dorp', een actie van Burgerplicht vzw t.v.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Op 6 februari 2023 werden Turkije en Syrië getroffen door een zware aardbeving, meer dan 50.000 mensen kwamen daarbij om het leven. Er vielen ook heel wat (zwaar)gewonden en meer dan 1.000 gezinnen zijn op dit moment dakloos. De focus ligt momenteel op humanitaire hulp en zorg voor overlevenden, zoals het verzorgen van onderdak en voeding. Daar willen vele Gentenaars hun handen voor uit de mouwen steken. "Met de actie 'Klein Gent: het warmste dorp' willen we een warme thuis bieden voor minstens 300 gezinnen", aldus Burgerplicht vzw.

'Klein Gent: het warmste dorp'  is een inzamelactie van Burgerplicht vzw ten voordele van het huisvestigingsproject van Helping Hands Belgium in het aardbevingsgebied Hatay (Turkije).

Dit stadsbrede initiatief wordt gesteund door heel wat partners waaronder NTGent, maar ook Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, KAA Gent Foundation, STAM, De Bijlokesite, VierNulVier en DiversPlus.

Wil je met jouw bedrijf, organisatie, vereniging, … ook meebouwen aan ‘Klein Gent’? Laat het snel weten via info@burgerplicht.be !

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken