Programma 'ALL GREEKS FESTIVAL' nu online | NTGent
ALL GREEKS FESTIVAL

Programma 'ALL GREEKS FESTIVAL' nu online

| 14 februari 2024
Alle 32 overgebleven Griekse tragedies opgevoerd tijdens één stadsfestival. Geen aprilgrap, maar wel het 'ALL GREEKS' festival: het hoogtepunt van het voorjaar van NTGent.

Tickets reserveren is niet nodig want ALL GREEKS, van 1 mei tot en met 23 juni, is volledig gratis. Een cadeau van NTGent en zijn vele partners aan de stad, quoi.

ALL GREEKS FESTIVAL  toont alle 32 overgebleven Griekse tragedies in tal van vormen, van kleinschalige interventies of installaties in samenwerking met Gentenaars tot volwaardige voorstellingen door gerenommeerde regisseurs en collectieven. Werken onder anderen mee: Milo Rau, Tiago Rodrigues, Kris Verdonck, tg Stan & Olympique Dramatique / Toneelhuis, de Roovers, VOETVOLK en BERLIN!

Alle events vinden plaats in de publieke ruimte, in openlucht en vaak bij zonsopgang, precies zoals de oude Grieken het deden. Toeschouwers zijn vrij om te komen en gaan wanneer ze willen. Lentezon of wolkbreuk: wij zullen doorgaan, onder het Gentse motto: nie neute, nie pleuje.

ALL GREEKS  duurt acht weken en vindt plaats in acht verschillende wijken van Gent. 32 tragedies, goed voor 32 voorstellingen én een niet te missen collectief ritueel als toetje.

Gerelateerde producties

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren