Toch met de auto? | NTGent

Toch met de auto?

Als u toch met de auto naar NTGent komt, zijn er aantal aandachtspunten.

LAGE EMISSIEZONE

Vergeet niet dat vanaf 2020 de lage emissiezone (LEZ) van kracht is in Gent. Alle drie onze locaties vallen binnen die zone. Op deze website is alle info terug te vinden, onder meer welke auto’s wel en niet de LEZ binnen mogen.

Buitenlandse nummerplaten moeten sowieso geregistreerd worden. Die registratie gebeurt via stad.gent.

WERKZAAMHEDEN

In Gent wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Je doet er goed aan alle werfzones te checken voor je in de wagen stapt op deze site.

CIRCULATIEPLAN

In Gent is sinds april 2017 een circulatieplan in voege dat doorgaand autoverkeer in de binnenstad afremt. De meeste routeplanners houden hier intussen rekening mee.

PARK & RIDE EN ONDERGRONDSE PARKINGS

De dynamische led-borden leiden je naar de verschillende park-and-rides buiten de stadsring R40, en geven aan hoe je naar de ondergrondse parkings in het centrum kan rijden. Die parkings vind je terug in zone Korenmarkt, zone Vrijdagmarkt, zone Zuid-Reep, en zone Veldstraat.

Laat je je wagen achter op een van de vele park-and-rides (P+R) buiten de lage-emissiezone, dan kan je makkelijk met het openbaarvervoer richting het centrum.


Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Alles zit nog vol met toekomst