ELEKTRA UNBOUND

Met ‘Elektra Unbound’ ensceneert NTGent huisartiest Luanda Casella nog maar eens een Griekse tragedie. Althans, dat moeten we geloven.

MAKERS

Luanda Casella / NTGent

Lees hier alles over het werk van Luanda Casella

PRAKTISCHE INFO

✔ Engels gesproken
✔ Nederlands boventiteld
✔ Trigger warnings: geen

SYNOPSIS

Drie auditanten zitten gevangen in een sensationele montage van interviews en improvisaties. Terwijl ze iconische scènes uit De Oresteia interpreteren - de volledige trilogie over Elektra en haar disfunctionele familie - onthullen ze hun rampzalige eigen levens. Laatbloeier-regisseur Lua en haar vurige assistent Lucius, die een moeizame relatie hebben, komen nooit toe aan het daadwerkelijk ensceneren van ElektraIs hun onvermogen het resultaat van de complexe relatie die we allemaal hebben met tragedie, of speelt er meer? Waarom rent Lua verwoed weg? En waarom krijgen we het gevoel dat deze auditanten allemaal gestoord zijn?

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOBIO'S

Luanda Casella is een schrijfster en performer die de kunst van verhalen vertellen tracht te redden uit haar gemediatiseerde, gedoemde lot. Haar onderzoek richt zich op de rol van literatuur in de ontwikkeling van kritisch denken; de manieren waarop individuen zich verhouden tot verhalen om een gevoel van identiteit te creëren, om hun mening over de wereld te vormen en uiteindelijk zichzelf te beschermen. Door retorische concepten te onderzoeken aan de hand van humor, legt haar werk taalconstructies bloot en onderzoekt ze onbetrouwbare vertellingen in fictie en in alledaagse communicatieve processen. De afgelopen jaren heeft ze onderzoek gedaan naar de retoriek van misleiding, waarbij ze het gebruik van verhalen in communicatiemedia, instellingen en politiek heeft onderzocht.

Bekijk Luanda Casella's bio op deze pagina.

Bekijk Bavo Buys' bio op deze pagina.

Bekijk Emma Van Ammels bio op deze pagina.

Bekijk Lucius Romeo-Fromms bio op deze pagina.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent: 
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer oliver.houttekiet@ntgent.be