MEDEA'S KINDEREN | NTGent

MEDEA'S KINDEREN

‘Medea's Kinderen’, een creatie van regisseur Milo Rau, is een theatergeschiedenis in het klein waarin kinderen hun stem vinden en reflecteren op scheiding, onrecht en de kracht van tragedie.

Promo Image MedeasChildren

MAKERS

Milo Rau / NTGent

PRAKTISCHE INFO

✔ Nederlands gesproken
✔ Nederlands & Engels boventiteld
✔ Trigger warnings: moord

SYNOPSIS

Met Medea's Kinderen  werpt huisartiest Milo Rau een nieuwe, diepgaande blik op de rol van kinderen in het theater. Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven - maar zij overleeft. Deze moderne tragedie is verweven met de klassieke tragedie Medea, het meest beruchte geval van relatieconflict en kindermoord in de westerse literatuur.

Medea's Kinderen: de absurde en met bloed doordrenkte tragedies van het volwassen leven gezien door de ogen van kinderen.

Deze voorstelling is een coproductie met Wiener Festwochen, La Biennale Di Venezia, ITA - Internationaal Theater Amsterdam en Tandem - Scène nationale (Arras Douai).

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

RECENSIES

✒ “Onverdraaglijk meesterwerk (...) Gruwelijk efficiënt theater” --- De Morgen (BE) *****

✒ "Meesterlijk is het woord dat bij de voorstelling past" --- Pzazz (BE)

✒ "Een verpletterende en huiveringwekkende voorstelling" --- Trouw (NL)

✒ "Radicaal, rauw en ongetwijfeld verontrustend voor velen (...) Dit dubbele drama schittert in al zijn rijke radicaliteit” --- Scèneweb (FR)

✒ "Het publiek ervaart een langdurige catharsis, afwisselend ellende en terreur, die op een zwevende manier bevredigend is. Om precies dit gevoel te ervaren, gingen mensen destijds naar het theater" --- Nachtkritik (DUI)

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

VIDEOBIOGRAFIE MILO RAU

6-Milo Rau_c-Michiel Devijver

Milo Rau (Bern, 1977) is regisseur, auteur en sedert het seizoen 2018-2019 artistiek directeur van NTGent. Recensenten noemden hem de ‘meest invloedrijke’ (Die Zeit), ‘meest bekroonde’ (Le Soir), ‘meest interessante’ (De Standaard), ‘meest omstreden’ (La Repubblica) en ‘meest ambitieuze’ (The Guardian) kunstenaar van onze tijd. Sinds 2002 heeft hij al meer dan vijftig toneelstukken, films, boeken en acties op zijn naam staan.

Bekijk Milo Rau's volledige biografie hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:

✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Voor technische vragen, contacteer patrick.martens@ntgent.be

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren