MEDEA'S KINDEREN

‘Medea's Kinderen’, een creatie van regisseur Milo Rau, is een theatergeschiedenis in het klein waarin kinderen hun stem vinden en reflecteren op scheiding, onrecht en de kracht van tragedie.

MAKERS

Milo Rau / NTGent

PRAKTISCHE INFO

✔ Nederlands gesproken
✔ Nederlands & Engels boventiteld
✔ Trigger warnings: moord

SYNOPSIS

Met ‘Medea's Kinderen’ werpt huisartiest Milo Rau een nieuwe, diepgaande blik op de rol van kinderen in het theater. Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven - maar zij overleeft. Deze moderne tragedie is verweven met de klassieke tragedie Medea, het meest beruchte geval van relatieconflict en kindermoord in de westerse literatuur.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

De meest actuele lijst van alle speeldata vindt u op deze pagina.

VIDEOBIO'S

6-Milo Rau_c-Michiel Devijver

Milo Rau (Bern, 1977) is regisseur, auteur en sedert het seizoen 2018-2019 artistiek directeur van NTGent. Recensenten noemden hem de ‘meest invloedrijke’ (Die Zeit), ‘meest bekroonde’ (Le Soir), ‘meest interessante’ (De Standaard), ‘meest omstreden’ (La Repubblica) en ‘meest ambitieuze’ (The Guardian) kunstenaar van onze tijd. Sinds 2002 heeft hij al meer dan vijftig toneelstukken, films, boeken en acties op zijn naam staan.

Bekijk Milo Rau's bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:

✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Voor technische vragen, contacteer patrick.martens@ntgent.be