Films | NTGent

Films

NTGent is meer dan theater. NTGent is ook film. Bekijk ons aanbod hier.

Filmschool Mosul

FILMLAB IN MOSUL

Het Instituut voor Schone Kunsten in Mosul (Irak) is gestart met de oprichting van een Film Lab in samenwerking met NTGent en Unesco.

The New Gospel L Fruitmarket Langfilm Iipm Armin Smailovic 02 834X540

THE NEW GOSPEL

Welke boodschap zou Jezus verkondigen als hij vandaag zou leven? In The New Gospel, in Zwitserland verkozen tot Documentaire van het Jaar, keren Milo Rau en zijn team terug naar de oorsprong van het evangelie.

3 4

JUST ASKING: DE FILM

Vragen stellen is belangrijker dan antwoorden geven. En dus vuren Peter Seynaeve en Oscar Van Rompay een spervuur af op de kijker.

Orestes C Armin Smailovic 834X540

ORESTES IN MOSUL - THE MAKING OF

Als theatermaker is Milo Rau erop uit de wereld te veranderen. Dus trekt hij ook naar brandhaarden, zoals Mosul in Irak. Ter plaatse ensceneert hij er zijn versie van de Griekse tragedie Oresteia.

Yellow Luk Perceval 7

YELLOW - THE JOURNEY INTO EUROPE'S HEART OF DARKNESS II: REX

In zijn trilogie The Journey Into Europe's Heart of Darkness zoomt regisseur Luk Perceval in op donkere passages uit het Belgische verleden. In deel twee Yellow tacklet hij de Vlaamse collaboratie tijdens WO II.

Https  Www Ntgent Be Assets Files Productions Links Samuel Rechts Acteur Adam Kissequel

DE STAAT VAN RECHTVAARDIGHEID - DE ZAAK SAMUEL

Samuel is 15 als hij Eritrea ontvlucht. Als hij in Europa aankomt, is hij getraumatiseerd, maar zijn lijdensweg blijkt nog lang niet voorbij. Theatermaakster Lara Staal maakte over De Zaak Samuel een krachtige kortfilm.

Familie 3143

FAMILIE - DE FILM

In volle coronacrisis draaide Milo Rau een bioscoopversie van zijn adembenemende gezinsdrama over de zelfdoding van de Franse familie Demeester. Het gezin wordt vertolkt door acteurskoppel An Miller en Filip Peeters, en hun twee tienerdochters.

Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken