"Als er zoiets bestaat als een intellectueel orgasme, dan… | NTGent
Img 4746 Druk C Michiel Devijver Copy

"Als er zoiets bestaat als een intellectueel orgasme, dan krijg je het hier"

| 18 mei 2022
Op de dag van de première van de nieuwe NTGent-voorstelling 'Ferox Tempus' publiceert De Standaard een interview met regisseur en performer Luanda Casella. 'Als er zoiets bestaat als een ­intellectueel orgasme, dan krijg je het hier', schrijft de krant over haar werk.

In het artikel gaat De Standaard-journaliste Charlotte De Somviele dieper in op wat de voorstellingen van Luanda Casella, huisartiest bij NTGent, zo bijzonder maakt:

"Sinds Casella in 2018 door Theater aan Zee werd opgepikt, ontpopte ze zich als een spannende auteur van experimentele theaterfictie", schrijft De Somviele. "Haar ingenieuze constructies, sterk ­beïnvloed door postmoderne literatuur, zijn altijd een beetje een mindfuck (...) In Killjoy Quiz  (2021) ontmaskert ze via een ironische tv-quiz het geweld achter onze seksistische en racistische ­biases. Als er zoiets bestaat als een ­intellectueel orgasme, dan krijg je het hier."

Ook de gloednieuwe voorstelling 'Ferox Tempus' komt aan bod. Daarin speelt Casella het personage Lua dat moet zien te overleven in een computergame, in een wereld na de ineenstorting van het klimaat.

"We kunnen ons het einde van de wereld niet voorstellen en daarom blijven we vastgeroest in oude gewoontes", schrijft De Standaard. "Als antigif is Ferox Tempus een bootcamp in verbeelding. Prettige beelden levert dat niet op, wel sinistere ­humor die zijn effect niet mist."

Ferox Tempus  is van 18 tot 29 mei te zien bij NTGent. Tickets en info hier.

Lees het volledige artikel hier.

"Als er zoiets bestaat als een intellectueel orgasme, dan krijg je het hier"
De Standaard over het werk van Luanda Casella
Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken