Introductie van de 'STAGES Doughnut Workshop': Een… | NTGent
Stages Doughnut Workshop Instagram

Introductie van de 'STAGES Doughnut Workshop': Een holistische duurzaamheidstool voor theaters wereldwijd

| 25 september 2023
De nieuwe tool combineert sociale en milieufactoren en brengt het voltallige personeel van een theater samen om te werken aan duurzame transformatie.

In een poging om duurzaamheid binnen de theaterindustrie te stimuleren, lanceert het STAGES - Sustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift project vandaag de transformatieve 'STAGES Doughnut Workshop'.

Dit innovatieve instrument is bedacht door STAGES-partner Theatre Vidy-Lausanne en het Competence Centre for Sustainability van de Universiteit van Lausanne in het kader van Sustainable theatre?, een artistiek project dat is ontwikkeld met de Britse theaterregisseur Katie Mitchell en de Franse choreograaf Jerôme Bel. Het biedt een diepgaande en fundamenteel participatieve aanpak voor het ontwikkelen en beheren van duurzame theaters.

De workshop is geïnspireerd op het baanbrekende concept 'Doughnut Economics' van econome Kate Raworth en richt zich op zowel ecologische als sociale aspecten van duurzaamheid.

In de loop van 10-12 participatieve sessies, verspreid over meerdere maanden, worden theatermedewerkers van alle afdelingen uitgenodigd om de huidige werkzaamheden van hun organisatie op het gebied van kwesties variërend van lokale biodiversiteit en afval tot het welzijn van het personeel, diversiteit en toegankelijkheid zelf te analyseren - en de meest bruikbare stappen te bedenken om deze problemen aan te pakken.

Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil