'De Zaak Samuel' te zien op Nederlandse tv en online | NTGent
Https  Www Ntgent Be Assets Files Productions Links Samuel Rechts Acteur Adam Kissequel

'De Zaak Samuel' te zien op Nederlandse tv en online

| 14 november 2023
'De Zaak Samuel', een kortfilm die Lara Staal maakte samen met NTGent, is op 25 november te zien op de Nederlandse openbare omroep. Na de uitzending kan je de film gratis online bekijken.

Op 25 november rond 20 uur is De Zaak Samuel  te zien op de Nederlandse zender NPO 2. De redactie van het documentaire-platform 2Doc.nl selecteerde de kortfilm van Lara Staal en NTGent omwille van "de creatieve vertelvorm die documentaire en theater met elkaar verbindt, zonder de urgentie van het onderwerp uit het oog te verliezen. De redactie prijst de openheid waarmee het maakproces in beeld wordt gebracht en hoe de makers hun hoofdpersoon betrokken houden bij dit proces in de film".

De Zaak Samuel  vertelt het verhaal van een Eritrese tiener die na een helse vlucht in Europa terechtkomt. Hij hoopt er asiel en de juiste zorg te krijgen, maar wordt afgewezen en aan zijn lot overgelaten. Samen met filmmaker Pascal Poissonier en acteur Adam Kissequel maakte Lara Staal, huisartiest bij NTGent, in volle coronapandemie een kortfilm over de helletocht van Samuel en zijn duizenden lotgenoten. Staal voegde zo een editie toe aan haar reeks bij NTGent, 'De Staat van...', waarin ze telkens een fundamentele westerse waarde onder de loep neemt.

Na de uitzending op NPO 2 is De Zaak Samuel  gratis online te bekijken via 2Doc.nl en NPO Start, ook vanuit België.

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil