Lien Wildemeersch wint Acteursgilde Theaterprijs voor… | NTGent
Jackie2 C Fred Debrock

Lien Wildemeersch wint Acteursgilde Theaterprijs voor 'Jackie'

| 14 september 2023
Lien Wildemeersch, deel van het globaal ensemble van NTGent, is bekroond met een Theaterprijs van de Acteursgilde voor haar vertolking in 'Jackie', in februari te zien bij NTGent.

"Een belichaamde liefdesbrief aan de muziek én het theater", gespeeld met "artistieke daadkracht, kennis van het métier en een sterke performancedrang". De Vlaamse theaterpers was eerder dit jaar unaniem lovend over Jackie, een voorstelling van en met Lien Wildemeersch, gebaseerd op het leven en lijden van de legendarische celliste Jacqueline du Pré, in wie de actrice zich veertien jaar lang verdiepte.

Maar niet alleen in de pers krijgt Wildemeersch lof voor haar creatie en vertolking. Zopas reikte de Acteursgilde haar een Theaterprijs uit voor de meest gewaardeerde acteerprestatie van het voorbije seizoen (in de categorie 35+). Een jury selecteerde Wildemeersch als een van de genomineerden, van collega-acteurs kreeg ze daarna de meeste stemmen.

Jackie werd gemaakt bij Theater Malpertuis met de steun van NTGent en is in februari 2024 opnieuw te zien in ons stadstheater.

Ook Princess Isatu Hassan Bangura die in seizoen 22-23 de voorstelling Great Apes of the West Coast  maakte bij NTGent, was genomineerd voor een Acteursgilde Theaterprijs.Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid