Visual Limerick Event Hermans 003

NTGent en Limerick wekken W.F. Hermans tot leven tijdens unieke avond

| 5 March 2023
Tijdens een unieke avond op 24 maart in de Gentse boekhandel Limerick wekken regisseur Jesse Vandamme, en auteurs Christophe Vekeman en Peter Terrin de roman 'Uit Talloos Veel Miljoenen' van Willem Frederik Hermans tot leven.

Toen de gevierde auteur Willem Frederik Hermans in 1981 zijn roman Uit Talloos Veel Miljoenen  uitbracht, waren de meeste kritieken negatief. Het vervolg op Onder Professoren werd erg lauw ontvangen door de critici. Dik veertig jaar later trekt het jonge, hypergetalenteerde theatercollectief Werktoneel zich daar niets van aan.

In hun nieuwe voorstelling Gruis / Aan de Twijfel, die in première gaat op 21 april in NTGent, wekken de vijf jonge makers de wrange en hilarische roman weergaloos tot leven. Op 24 maart (vanaf 20 uur) geeft regisseur Jesse Vandamme tijdens een bijzondere avond een voorproefje in boekhandel Limerick, de plek waar al tien jaar de collectie typmachines van Hermans huist en waar ze het werk van de "kwelgeest der Nederlandse letteren" al even lang koesteren. Auteur Christophe Vekeman is er ook, en legt uit waarom hij wél van het boek houdt, ook zijn collega Peter Terrin geeft zijn kijk op de roman. Beiden zijn notoire Hermans-kenners én fans, net als Soetkin Rigole, de uitbaatster van Limerick, die de avond presenteert.

✔ Een unieke én gratis avond voor alle fans van literatuur en theater.
✔ Aansluitend is er een kleine receptie.
✔ Tickets voor Gruis / Aan de Twijfel  ter plaatse verkrijgbaar aan verminderd tarief (15 i.p.v. 24 euro)

❗❗ Het evenement is intussen volzet ❗❗

📖 UIT TALLOOS VEEL MILJOENEN
📆 24 maart om 20 uur
🏤 Boekhandel Limerick: Koningin Elisabethlaan 142, 9000 Gent

Gerelateerde producties