Lost Dramaturgin International - 'Lijnen in het zand -… | NTGent

Lost Dramaturgin International - 'Lijnen in het zand - Princess Isatu Hassan Bangura's Great Apes of the West Coast in NTGent' (Recensie 'Great Apes of the West Coast')

| 17 januari 2023
"Great Apes is - net als zijn 25-jarige schepper - een jonge productie. Ze reikt naar het verleden dat voor de vertolker nog onduidelijk is, terwijl ze hoopvol uitkijkt naar een toekomst die ze niet helemaal lijkt te begrijpen. Het kan soms een moeilijk te lezen voorstelling zijn, vanwege de gecodeerde en persoonlijke taal en beelden die Bangura gebruikt om het kruispunt van verleden en identiteit te verkennen. In andere (hopelijk duidelijkere) woorden: Tijdens het kijken naar Great Apes is het niet altijd duidelijk dat Bangura in de ruimte van deze voorstelling haar West-Europese theateropleiding (Bangura is afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht) en haar West-Afrikaanse invloeden weet te verenigen binnen de context van haar eigen biografie. Hoewel deze twee invloeden duidelijk zijn (en Bangura moet worden geprezen omdat ze deze twee zo duidelijk met elkaar verbindt), is het in de expliciete verweving van de autobiografie dat je een ontkoppeling voelt."
Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken