ARCHIEF - 2021 - 2022

Img 6912 Druk C Michiel Devijver

The interrogation

Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor hun eerste samenwerking een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen.
Img 3146 Druk C Michiel Devijver

School of Resistance: recht op regularisatie

​Na Munchen, Berlijn en Keulen, houdt 'School of Resistance' halt in Gent om een stem te geven aan mensen zonder papieren.
202201 Solipsists Socials V1 850X350 A

Solipsists

Stel dat alles — het hele universum — slechts bestaat in het hoofd van de waarnemer. Dat is wel heel alleen. Maar niemand kan bewijzen dat het niet zo is.
Img 6567 Druk C Michiel Devijver Promobeeld 1

Red - A Journey into Europe's Heart of Darkness: Holy war

Het derde en laatste hoofdstuk in 'The Black - Yellow - Red Trilogy: A Journey into Europe's Heart of Darkness', de theatertrilogie waarin Luk Perceval inzoomt op de donkerste bladzijden van de Belgische geschiedenis.
2021 2022 Scenebeelden Us Know C Illias Teirlinck Lq 11

Us, (k)now

'​Us, (k)now' is een krachtige en hoopvolle voorstelling over zwart bewustzijn en empowerment van de huidige generatie tieners.
210706 Rd L 0387

Liebestod The smell of blood does not leave my eyes Juan Belmonte - HDT III

De wereldberoemde Spaanse performance-artieste Angélica Liddell creëerde 'Liebestod' op uitnodiging van NTGent. Nooit eerder was Liddell, die al 30 jaar visueel verbluffend en radicaal theater maakt, te zien in een Belgische productie. "Een trip van twee uur in-your-face-theater met een fenomenale performer."
Img 6553 Druk C Michiel Devijver

Grief & Beauty

Hoe gaan we om met de dood, in en aan het einde van het leven? Hoe staan we bij, hoe rouwen we en nemen we afscheid? Kan de dood op scène worden verbeeld? Met ‘Grief & Beauty’ presenteert Milo Rau het tweede deel van zijn Trilogie van het Private Leven.
Img 7232 Druk C Michiel Devijver

Dissident

Vijf jongeren die op school bekendstaan als ‘probleemgeval’ onderwijzen het publiek. Dissident ging vorig seizoen in première en wordt seizoen 22-23 wegens groot succes hernomen.
Img 1459 Druk C Michiel Devijver

KillJoy Quiz

Bij Lua Casella maakt de gezellige voorspelbaarheid van een televisiequiz gaandeweg plaats voor een veel pittiger denkoefening.
Yellow Rex Leon Degrelle Crop

Yellow - A Journey into Europe's Heart of Darkness: Rex

Regisseur Luk Perceval zoomt in het tweede deel van 'The Black - Yellow - Red Trilogy: A Journey into Europe's Heart of Darkness'' in op de Vlaamse collaboratie tijdens WOII.