Dis Eliaz 1 1 Min

Eliaz maakt deel uit van de cast van 'Dissident' (seizoen 2021-2022), de nieuwe productie van Lara Staal en NTGent waarin jongeren die op school bekend staan als probleemgeval het podium innemen en het publiek onderrichten.  

Eliaz zit in het 5e jaar sociale wetenschappen. Hij is 17 jaar oud. Eliaz is deel van een gezin met drie kinderen en zijn moeder. In zijn eerste en tweede jaar zat hij op een middelbare school in Lochristi. In het derde jaar ging hij naar school in Oostakker, omdat hij Industriele Wetenschappen wilde studeren. Hij had goede punten maar het was zijn ding niet. Sindsdien is zijn motivatie erg gedaald. Twee jaar geleden keerde hij terug naar Lochristi.

Eliaz vindt het jammer dat het schoolsysteem voornamelijk focust op nutteloze lessen en weinig aandacht schenkt aan levenskills. Vroeger wilde hij altijd leerkracht worden. Tegenwoordig denkt hij eraan om sociologie of pedagogie te studeren zodat hij enkele veranderingen kan doorvoeren binnen het huidige schoolsysteem.

 Door zijn ADD, brengt hij zijn vrije tijd graag rustig door op zijn kamer of bij zijn vrienden. Hij omschrijft zichzelf als een happy en optimistisch persoon, maar is daarnaast ook een beetje lui.

-- foto: Isaac Van Weyenberg 

Eliaz Bello Medrano