City Theatre of the Future

NTGent is meer dan een theater. Het is, in brechtiaanse zin, een school voor leven en kunst die praktijk en theorie combineert, net als vakmanschap en engagement, en traditie en experiment. Daarom publiceren we boeken, organiseren we debatten met lokale en internationale gasten, en bieden we - in samenwerking met kunstscholen en universiteiten - workshops aan voor jonge kunstenaars. Er is veel te doen, veel te leren, veel te zien.

School of Resistance

Hoe kunnen we de toekomst van onze planeet vormgeven, zonder terug te vallen op de ongezonde kapitalistische verhalen uit het verleden? De online debattenreeks School of Resistance biedt een platform aan verschillende experts van over de hele wereld: kunstenaars, activisten, politici en filosofen. IIPM & NTGent zetten door met hun werk omtrent tegenstrijdigheden binnen de globale economie. Door technieken te gebruiken die eigen zijn aan activisme en kunst, wil School of Resistance een blauwdruk creëren voor een politiek van verzet.

Etcetera X NTGent

In het najaar van 2021 starten Etcetera, het tijdschrift voor podiumkunsten, en NTGent een nieuw traject. Vier keer per jaar organiseren we een open redactie op de bühne van een van onze zalen.

Histoire(s) du Théâtre

Voor de reeks 'Histoire(s) du Théâtre' nodigt NTGent telkens een andere regisseur uit om na te denken over theater als kunstvorm. De titel verwijst naar de documentaires 'Histoire(s) du Cinéma' van de Franse cineast Jean-Luc Godard, waarin hij het filmpubliek een genereus overzicht gaf van de sleutelmomenten in de geschiedenis van de Europese cinema.

Why Theatre?

Er is geen vraag die fundamenteler is voor ons werk dan 'Why Theatre?'. NTGent stelde deze vraag tijdens de lockdown aan 106 invloedrijke kunstenaars en intellectuelen van over de hele wereld. Hun antwoorden resulteerden in een boek en leven verder op whytheatre.eu, een encyclopedie die maar blijft groeien.

Golden Books

Samen met Verbrecher Verlag lanceren we The Golden Books: een reeks met programmateksten over theater, esthetiek en politiek, en met achtergrondteksten over producties en projecten van NTGent. Een reeks over de theorie én de praktijk van een 'stadstheater van de toekomst'.