Karin Tanghe | NTGent
Img 2439 Druk C Michiel Devijver

Karin Tanghe (°1957) studeerde af aan Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst, in 1984. Naast haar acteerwerk voor theater en televisie, zingt ze en brengt ze samen met een pianiste Franse chansons. Ze speelde in tal van theaters zoals Theater Malpertuis, Fakkeltheater, hetpaleis, NTGent, Het Kip, Kopergietery, De Werf, Het Prethuis, Uitgezonderd Theater, Compagnie Cecilia… Voor haar rol van Nora in Nora, et dukkehjem  van Ibsen, in een regie van Dirk Tanghe, werd ze in 1994 genomineerd voor de Theo d’Or.

Tanghe speelde een hoofdpersonage in tv-series zoals Flikken, de telenovella Sara  en Kulderzipken . Momenteel is ze te zien in de populaire soap Thuis. Ze speelde ook mee in de films Los  van Jan Verheyen en Seule a mon mariage  van Marta Bergman.

Sinds juli 2022 is Tanghe te zien in de NTGent-voorstelling ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV , een creatie van Miet Warlop. Tanghe werkte eerder al samen met Warlop voor Huilend hert, Aangeschoten wild! en Sportband / Afgetrainde Klanken.

-- update juli 2022

Karin Tanghe

Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid