Dis Seppe 1 Min

foto: Isaac Van Weyenberg 

Seppe Jacobs zal in het seizoen 2021-2022 te zien zijn in 'Dissident', de nieuwe productie van Lara Staal waarin jongeren die op school bekend staan als probleemgeval het podium innemen en het publiek onderrichten.  

Seppe is 18 jaar. Begin 2021 volgde hij nog deeltijds onderwijs, maar van zodra hij 18 werd, besloot hij daar mee te stoppen. De verplichting om naar school te gaan, maakte dat hij zich gedemotiveerd voelde en er uiteindelijk voor koos om te stoppen. ‘Ik moet hier weg’, was het enige waar hij aan dacht als hij op de schoolbanken zat.  

Via zijn school kwam hij in contact met Zwerfgoed, een plaats waar jongeren die schoolmoe zijn terecht kunnen om zichzelf terug te vinden. Hoewel hijzelf niet meer op school zit, werkt hij er nog steeds als vrijwilliger. Hij voelt zich  er thuis omdat men er bereid is om te luisteren naar jongeren die de wereld op een kritische manier bekijken.

Seppe gelooft dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Zijn talent is genieten van het leven. Later hoopt hij een boerderij te kunnen starten, samen met een vriend. Het zou een plek zijn waar iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt en met elkaar in gesprek kan gaan. Ergens in het buitenland, waar het warm is.

Seppe Jacobs