The New Gospel: een zalige aanbeveling van bisschop Bonny | NTGent
Johny Bonny Bw

The New Gospel: een zalige aanbeveling van bisschop Bonny

| 29 maart 2021
Bisschop Johan Bonny van Antwerpen keek naar The New Gospel en zag dat het goed was.

Wie was Jezus Christus en vooral: wie is hij nu? Hoe zou hij eenvoudig en levensnabij onder de mensen komen en omgaan met onbegrip en tegenstand? Welke tegendraadse boodschap heeft hij voor onze samenleving en tegen welk onrecht zou hij zich verzetten? Milo Rau brengt in zijn The New Gospel een eigenzinnig antwoord op die vragen. Daarbij schuwt hij de controverse niet en verweeft hij het klassieke passieverhaal met een sociale aanklacht en strijd voor meer rechtvaardigheid en menselijke waardigheid in Zuid-Italië.

Met zijn documentaire, langspeelfilm en sociaal manifest tegen wat paus Franciscus de ‘globalisering van de onverschilligheid’ noemt, wil hij een stem geven aan de onderdrukten en nieuwe apostelen van deze tijd: de Afrikaanse migranten en tomatenplukkers die in Jezus’ voetspoor vissers van mensen worden. Kameroens activist Yvan Sagnet schittert in zijn doorleefde, atypische vertolking van de nieuwe Messias.

de rijke symboliek en knappe soundtrack maken The New Gospel tot een diepmenselijk, pastoraal verhaal dat niemand onberoerd laat.

De pijnlijke schoonheid van Matera- die schril afsteekt bij de verpauperde leefomstandigheden van de landarbeiders-, de rijke symboliek en knappe soundtrack maken The New Gospel tot een diepmenselijk, pastoraal verhaal dat niemand onberoerd laat. Herbeginnen bij Jezus Christus: Milo Rau toont ons tijdens deze Goede Week een rauwe, ontwapenende en hedendaagse kijk op de kracht van een nieuwe paasstart.

Gerelateerde producties

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst