3 nieuwe boeken van Milo Rau | NTGent
Collage

3 nieuwe boeken van Milo Rau

| 5 februari 2021
Naast de welbekende 'Golden Books', heeft Milo Rau nu ook 3 nieuwe boeken uitgebracht over kunst als verzet, strategieën in de kunst, zijn filosofie als theatermaker.
Thumb 320 500 0 0 Auto

Vers un réalisme global

Zijn er 'echte' tranen in het theater, net zoals Godard zich afvroeg of er een 'echte' kus in de film kon zijn? Milo Rau's Vers un réalisme global is gebaseerd op deze eeuwenoude, onoplosbare spanning tussen kunst en werkelijkheid.

Dit boek bundelt lezingen en interviews vanaf 2013, het Manifest van Gent, een essay van Johannes Birgfeld getiteld Milo Rau's Theatre of Revolution en een hoofdstuk over hoe NTGent eruitziet na de pandemie. Een brede onderdompeling in zijn artistieke werk en zijn gedachten over theater.

Voor meer informatie: https://www.arche-editeur.com

2003 L

Grundsätzlich Unvorbereitet is een uitgave van Verbrecher Verlag met daarin 99 teksten over kunst en de maatschappij. Samenstellers Rolf Bossart en Kaatje De Geest presenteren hiermee een soort logboek van Milo Rau - een kunstenaar die zijn eigen positie en privileges telkens opnieuw in vraag stelt.

Meer informatie: https://www.verbrecherverlag.de

41 Tmxvjzyc L  Sx355 Bo1204203200

Deze zomer gaf Milo Rau L'arte della resistenza uit. Een Italiaanse uitgave over kunst als middel om zich te verzetten tegen het dominante systeem en om een alternatieve wereld te creëren voor het onrecht dat ons omringt.

Voor meer informatie: https://www.amazon.com/Larte

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren