✨ NTGent valt in de prijzen ✨ | NTGent
220162 62C9B69F64Aff

✨ NTGent valt in de prijzen ✨

| 28 juni 2023
Verschillende NTGent-voorstellingen en -artiesten kregen recent een prestigieuze prijs, of sleepten een nominatie in de wacht.

💎 De Zwitserse regisseur Milo Rau, Verantwoordelijke voor de Artistieke Programmatie tijdens het NTGent seizoen 23-24, krijgt op 1 juli een ster op de Sibiu Walk of Fame, uitgereikt door Constantin Chiriac, voorzitter van het Roemeense Sibiu International Theatre Festival. Rau krijgt de onderscheiding als erkenning voor zijn 'ongelooflijke carrière als theaterregisseur en auteur, schrijver en filmregisseur in Europa en over de hele wereld', aldus de festivalvoorzitter. De onderscheiding wordt sinds 2013 uitgereikt voor 'buitengewone prestaties op cultureel en artistiek gebied in Sibiu en wereldwijd'.

💎 De voorstelling ONE SONG - Histoire du Théâtre IV  van Miet Warlop, NTGent en Irene Wool vzw is dan weer door de Franse beroepsvereniging van recensenten uitgekozen tot beste performance van het voorbij seizoen in de categorie Dans. Sinds 1963 reikt het Syndicat de la Critique in Frankrijk elk jaar tijdens de Palmarès-ceremonie de Prix de la Critique uit. De prijzen gaan naar voorstellingen en artiesten die het voorbije seizoen indruk hebben gemaakt. Miet Warlop nam haar prijs op 19 juni in ontvangst in de Philharmonie in Parijs, samen met acteurs Joppe Tanghe, Wietse Tanghe, Karin Tanghe en Melvin Slabbinck.

ONE SONG - HDT IV  is tevens een van de vijf genomineerden voor de VSCD Mime en Performance Prijs 2023 in Nederland. Die gaat jaarlijks naar een persoon of groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan een van de genres. "Heel indrukwekkend hoe een performance vol rauwe levensenergie uitdrukking geeft aan verstild verdriet en een hartverscheurende wanhoop", schrijft de VSCD-jury.

A83 A9007

💎 Ook de productie Great Apes of the West Coast  van Princess Isatu Hassan Bangura & NTGent kreeg zopas een mooie erkenning. Bangura is een van de vijf genomineerden voor de Acteursgilde Theaterprijzen 2023 in de categorie onder de 35 jaar. In de categorie boven de 35 jaar is NTGent-actrice Lien Wildemeersch genomineerd met Jackie, haar debuut als theatermaker.


Wil u met eigen ogen zien waarom deze voorstellingen zo de moeite waard zijn? Alle drie zijn ze tijdens het seizoen 23-24 opnieuw te zien bij NTGent. Lien Wildemeersch maakt ook deel uit van de cast van de nieuwe NTGent-voorstelling Medea's Kinderen, in een regie van Milo Rau te zien vanaf april 2024.

⬇ Info & tickets hieronder ⬇

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil