'ONE SONG' door New York Times verkozen tot beste… | NTGent
Img 7116 Druk C Michiel Devijver 1

'ONE SONG' door New York Times verkozen tot beste voorstelling van 2022!

| 16 december 2022
De voorstelling 'ONE SONG' van Miet Warlop en NTGent is door de New York Times verkozen als een van de drie beste voorstellingen van 2022! "Onwaarschijnlijk virtuoos", schrijft de krant. "Een wilde, opwindende studie van het absurde."

Een enorme eer en een dito erkenning, dat is de selectie tot een van de drie beste voorstellingen van 2022 door de New York Times voor de cast en crew van ONE SONG - Histoire du Théâtre IV Net als voor NTGent, dat de voorstelling produceerde. In maart en april 2023 is ONE SONG opnieuw te zien in onze Schouwburg. 

De voorstelling - een creatie van kunstenares Miet Warlop - ging in première op het Festival d'Avignon afgelopen zomer, tot groot jolijt van het kennerspubliek daar, dat elke avond op de banken stond. Idem afgelopen oktober in de NTGent Schouwburg na de Belgische première. Ook de pers was van meet af aan erg enthousiast. Recensente Laura Cappelle van The New York Times schreef deze zomer al dat de voorstelling "extreem entertainend" was. Zopas voegde ze daar dit aan toe:

"Enkele van de beste voorstellingen die het afgelopen jaar in Frankrijk debuteerden, brachten onnavolgbare virtuoze prestaties op het podium, zoals 'One Song', dat op het Festival van Avignon werd gespeeld. De voorstelling van de Belgische artieste Miet Warlop was een nieuw eigenzinnig deel van de reeks 'Histoire(s) du Théâtre IV' die het Belgische theaterhuis NTGent in samenwerking met het festival heeft ontwikkeld. In 'One Song' brengt een groep muzikanten/concurrenten één lied ten gehore tijdens een extreme training. (Terwijl de muzikanten zich volledig uitputten, moedigen een mannelijke cheerleader en een groep fans hen om beurten aan en joelen ze hen uit, terwijl een scheidsrechter op de achtergrond onbegrijpelijk mompelt). De onmiddellijke staande ovatie in Avignon was niet alleen een manier om de artiesten te belonen voor hun inspanningen: 'One Song' bleef hangen als een wilde, opwindende studie in absurditeit."

Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid