Segal Arts Award 2

School of Resistance wint internationale award!

| 14 January 2022
We zijn verheugd om aan te kondigen dat 'School of Resistance', de debatreeks opgezet door Milo Rau, NTGent en IIPM, door het Segal Theater Center in New York is bekroond als een van de tien belangrijkste theater- of performanceprojecten wereldwijd.

In New York wordt vandaag (vrijdag 14 januari) een selectie van slechts tien baanbrekende projecten geëerd met een Segal Center Award for Civic Engagement in the Arts. Het Segal Center, een gerenommeerde instelling, bekroont met de award individuen en groepen die tijdens de corona-pandemie blijk geven van uitzonderlijke prestaties in de kunsten.

NTGent is verheugd om aan te kondigen dat School of Resistance, een debatreeks opgestart door Milo Rau, NTGent en IIPM, genomineerd is als één van deze tien meest significante theater- en performanceprojecten.

Proficiat aan dramaturgen Eline Banken en Kasia Wojcik, oprichter Milo Rau, alle gastsprekers en het hele team! De volgende editie van School of Resistance vindt online plaats op 29 januari. Na München, Berlijn en Keulen strijkt de School op 4 en 5 maart ook neer in Gent.

***

Uit het juryrapport:

"Op zoek naar strategieën van artistiek verzet, richtten Milo Rau het NTGent en IIPM een wereldwijd genetwerkte 'School of Resistance' op als een hybride livestream debatreeks. Als symbolisch instituut van de toekomst onderzoekt het initiatief esthetische praktijken van verzet. Activisten en kunstenaars discussiëren over kunst als een transformatieve praktijk. In 2021 ook van belang: Rau's film 'The New Gospel', zijn project 'The Congo Tribunal - The Kolwezi Hearings', het door UNESCO en NTGent gecreëerde project 'A filmschool for Mosul' en zijn Gouden Boek V 'Why Theatre?', waarin Rau honderd van de meest invloedrijke kunstenaars en intellectuelen ter wereld de fundamentele vraag stelt: Waarom?" 

De prijsuitreiking vindt plaats op 22 januari, 18 uur tijdens een Zoom-evenement in New York . Een overzicht van alle 10 geselecteerde projecten is hier te vinden.