Succesvoorstellingen keren terug naar NTGent | NTGent
A83 A9007

Succesvoorstellingen keren terug naar NTGent

| 12 oktober 2023
Na voorstellingen in Nederland, Zwitserland, Italië,... keren twee van de meest succesvolle voorstellingen uit ons vorig seizoen terug naar NTGent in oktober.

In Antigone in de Amazone, "onverzettelijke theaterkunst" volgens de Volkskrant (****), transporteert regisseur en huismaker Milo Rau samen met Braziliaanse activisten de Griekse verzetsheldin naar het Amazonewoud, waar het kapitalisme onverminderd natuur en mensen verslindt. Antigone in de Amazone  is een oproep tot verzet; een 'call to action' die sinds de wereldpremière in Gent in mei van dit jaar in gans Europa weerklinkt.

VERZET JE MEE OP 13 & 14 OKTOBER IN NTGENT SCHOUWBURG

Met Great Apes of the West Coast, een solo die de West-Afrikaanse cultuur doet herleven, toont NTGent-gezicht Princess Isatu Hassan Bangura "waarom ze in het theater als een groot talent wordt beschouwd" (NRC Handelsblad ****). Grijp je kans om deze "zinderende, oprechte en wervelende" voorstelling te zien, verkozen door Knack als een van de beste van voorjaar 2023. Bangura werd voor haar vertolking in deze voorstelling genomineerd voor een Acteursgilde Theaterprijs.

WERVEL MEE OP 20 & 21 OKTOBER IN NTGENT MINNEMEERS

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil