Ontroerend Goed maakt voorstelling op 15 juli integraal… | NTGent
Charlotte De Bruyne Og Animal Mirjam Devriendt

Ontroerend Goed maakt voorstelling op 15 juli integraal toegankelijk

| 21 juni 2023
De voorstelling 'Are we not drawn onward to new era' van Ontroerend Goed op 15 juli in de NTGent Schouwburg wordt integraal toegankelijk gemaakt.

Tijdens de Gentse Feesten herneemt Ontroerend Goed, de nieuwe artist in residence van NTGent, drie van zijn beste voorstellingen. Een blijde intrede die voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom worden op initiatief van Ontroerend Goed zelf en in samenwerking met Staging Access vzw en stad Gent extra inspanningen genomen tijdens de voorstelling Are we not drawn onward to new era  op 15 juli. Hier vind je alle initiatieven op een rij:

Geïnteresseerd? Reserveer dan je tickets via tickets@ntgent.be of 09 225 01 01. Vergeet niet te vermelden van welke toegankelijkheidsinitiatieven je graag gebruik wil maken.

Rolstoeltoegankelijkheid:

- rolstoeltoegankelijk sanitair en voorbehouden plaatsen in de zaal
- begeleiding in en rond het gebouw (op aanvraag!)

Voor blinden en slechtzienden:

- een audio-inleiding die je hier kan beluisteren
- een live inleiding met stemherkenning en voeltour voorafgaand aan de voorstelling (we vragen je hiervoor aanwezig te zijn om 19u)
- live audiodescriptie tijdens de voorstelling
- begeleiding in en rond het gebouw (op aanvraag!)

Voor doven en slechthorenden:

- een inleiding in VGT met ondertiteling, die je hier kan bekijken
- een tolk Vlaamse Gebarentaal (tijdens het eerste deel van de voorstelling via tablet, tijdens het tweede deel van de voorstelling live op scène)
- Nederlandstalige boventiteling met beschrijving van auditieve elementen tijdens de hele voorstelling (via tablet)
- FM-ringleiding met individuele neklus (koppelbaar met de T-stand van je hoorapparaat) of hoofdtelefoon (als je niet over een hoorapparaat met T-stand beschikt)

 Mbt neurodiversiteit:

- een visueel verhaal voor iedereen die nood heeft aan meer praktische en inhoudelijke info over de voorstelling die je hieronder kan downloaden

"DIT IS EEN VAN DE ALLERMOOISTE VOORSTELLINGEN DIE ONTROEREND GOED OOIT MAAKTE.. WONDERLIJK STATEMENT OVER HOE WE ONSZELF EN ONZE WERELD DREIGEN TE VERNIETIGEN."
Els Van Steenberghe **** - Knack
Alleen de mens kan fantaseren Alles zit nog vol met toekomst Tot het aan de binnenkant blijft plakken Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil