2022-2023 | NTGent

ARCHIEF - 2022-2023

credit-Gilles-Njaheut.jpg

Great Apes of the West Coast

"Great Apes of the West Coast is het verhaal dat ik altijd vermeden heb om te vertellen. Maar de laatste tijd besef ik dat dit verhaal onvermijdelijk is", zegt Princess Isatu Hassan Bangura.
Productiebeeld

Gruis / aan de twijfel

Op zoek naar radicale waanzinnigheid, razen de spelers van Werktoneel door het oeuvre van de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans.
Gardenia Etc

Etcetera x NTGent

Etcetera en rekto:verso organiseren in samenwerking met NTGent een reflectiedag over ouderdom, waarbij vragen worden gesteld over hoe we ouderdom zien en behandelen in onze maatschappij en cultuur, welke clichés doorbroken moeten worden en welke rol de kunsten spelen in de representatie van ouderen.
Spiegelfestival Dissident 2022 Voskenslaan

Spiegelfestival 'Dissident' 2023

Drie scholen ontwikkelen hun eigen kijk op de NTGent-voorstelling 'Dissident'. Eind januari 2023 tonen ze het resultaat tijdens het tweede NTGent Spiegelfestival.
269763164 127843086373331 1088369548639114083 N

Filmschool in Mosul @ Film Fest Gent

Zeven kortfilms gecreëerd door studenten uit de Iraakse stad Mosul behoren tot de officiële selectie van het 49ste Film Fest Gent.
Img 7116 Druk C Michiel Devijver 1

ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV

Met ‘ONE SONG’ creëert de Belgische beeldend kunstenaar Miet Warlop het vierde deel in de NTGent-reeks ‘Histoire(s) du Théâtre’. Door de New York Times aangeduid als een van de beste voorstellingen van 2022; begin 2024 weer thuis bij NTGent.
Theaterfestival Fotos 3

KillJoy Quiz

Bij Luanda Casella maakt de gezellige voorspelbaarheid van een televisiequiz gaandeweg plaats voor een veel pittiger denkoefening. Geselecteerd voor Theaterfestival 2022.
Banners A Play For The Living 1920X1080

A Play for the Living in a Time of Extinction

Een Zwitsers toneelstuk over de klimaatramp die zich voltrekt, weigert op tournee te gaan maar wordt in Gent integraal opnieuw opgevoerd door lokaal regisseur Martha Balthazar en actrice Lisah Adeaga.
Productiepg Mmt

Maison Maeterlinck / Theater Immobiel

Een verlaten wereld wordt door vier vreemde wezens uit een andere tijd betreden. Met kindse nieuwsgierigheid beginnen ze de kamer uit te pluizen, haar weer tot leven te wekken. Is er een uitweg?
ANTIGONE IN DE AMAZONE

Antigone in de Amazone

Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa.
Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken