Miet Warlop Web

Miet Warlop is een Belgisch beeldend kunstenaar, geboren in 1978 in Torhout. Ze woont en werkt tussen Gent, Berlijn en Brussel. Miet Warlop behaalde een masterdiploma Multimediale Kunsten aan het KASK te Gent. Voor haar afstudeerproject 'Huilend Hert, Aangeschoten Wild', een 'bewoonde installatie', won ze de Franciscus Pycke Jury Award en de residentie prijs voor Jong Theaterwerk 2004. Sindsdien realiseerde ze tal van performances en eigen projecten en was ze ook verantwoordelijk voor het decorontwerp voor optredens van Pieter Genard, Raven Ruëll, DitoDito-Jef Lambrecht, KVS (Brussel), kunstencentrum Vooruit (Gent) en Les Ballets C de la B (Gent).

Van 2006 tot 2007 was Miet Warlop kunstenaar van DE BANK in kunstencentrum CAMPO te Gent, waar ze werkte aan haar serie 'Propositions', Grote Hoop / Berg. Miet Warlop verhuisde voor drie jaar naar Berlijn om zich te concentreren op haar beeldend werk en een nieuw stuk voor te bereiden met de naam "Mystery Magnet", dat in 2012 in première ging op Kunstenfestivaldesarts in Brussel. "Mystery Magnet" won de "Stückemarkt Theatertreffen"-prijs op het Berliner Festspiele voor nieuwe vormen van theater en speelde meer dan 100 keer over de hele wereld.
In de periode 2012-2016 was Miet Warlop  artist in residence aan de Beursschouwburg in Brussel. Ze onderzocht verschillende vormen en esthetica, zowel in de beeldende kunst als in een theatercontext (Baltic Triennial Vilnius, Hebbel am Ufer Berlin, Lisson Gallery London). In 2014 startte Miet Warlop een eigen juridische structuur "Irene Wool" en presenteerde haar eerste productie "Slegging the Bone", een soloperformance op een gebeeldhouwde planeet, die in première ging in Beursschouwburg Brussel. In 2015 vroeg Art Gallery Barbican London haar om een voorstelling in het project "Station to Station" van Doug Aitken en opende ze haar eerste solotentoonstellingsproject in KIOSK-galerie Gent met als titel "Crumbling Down the Circle of my Iconoclasm". In 2016 werd een nieuw groot stuk voor het podium gemaakt, "Fruits of Labor", een diepe nachtmuziekuitvoering die functioneert als pijnstiller voor de wereld (in première gegaan op Kunstenfestivaldesarts 2016). In 2017 toonde ze een aantal van haar "Nervous Pictures" samen met de Trisha Brown Company en Guy de Cointet aan KW - Kunstwerke Berlin, opende Art Institute Vooruit in Gent met haar monumentale performance "Amusement Park" en in Brussel de tentoonstelling Yves Klein aan BOZAR. In april 2018 ging Miet Warlop in première met "Big Bears Cry Too", een show voor alle leeftijden, in HETPALEIS Antwerpen.

Festival Actoral Marseille nodigde Miet Warlop uit om samen te werken met auteur en curator Raimundas Malasauskas voor "L'Objet des Mots", wat resulteert in een nieuw project "Ghost Writer and the Broken Hand Break" - een productie die in september 2018 in première gaat bij NTGent.

- update mei 2018

Miet Warlop