Pablo Casella | NTGent
Pablo Casella

PABLO CASELLA is componist, tekstschrijver en multi-instrumentalist. Zijn oor voor harmonieën is uniek in de hedendaagse muziek. Met vaardigheden en virtuositeit weet hij landschappen te schilderen door middel van geluid, emoties door melodie, en kracht door ritme.

In het theater is Casella actief als soundtrackcomponist, producer en live muzikant; hij werkte mee aan Antigone in de Amazone  (Milo Rau/NTGent/MST), Ferox Tempus, KillJoy Quiz en Elektra Unbound  van Luanda Casella & NTGent, en BAM!, Saperlipopette  en LOS  van Ultima-Thule. Momenteel toert Casella internationaal met Antigone in de Amazone, een voorstelling die al in tien verschillende landen en op gerenommeerde festivals voor podiumkunsten speelde, zoals de Wiener Festwochen en Festival d'Avignon.

Pablo Casella maakte deel uit van verschillende muziekprojecten en speelde op festivals als Dour, Les Ardentes, Dranouter, Gent Jazz en Jazz Middelheim. Met zijn eigen band, Little Dots, heeft hij twee albums uitgebracht bij V2 records (2014 en 2018), waarvoor hij componeerde, arrangeerde en coproduceerde. Little Dots was eerder in residentie bij Ancienne Belgique, Brussel. De band toerde in het voorprogramma van Gabriel Rios en Hooverphonic, speelde in zalen als AB (Brussel), De Roma (Antwerpen) en Paradiso (Amsterdam), en stond op festivals als Gent Jazz en Eurosonic.

(c) Karel Uyttendaele

Pablo Casella

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil