Tim Etchells | NTGent
Tim Etchells

Tim Etchells is een Britse kunstenaar, schrijver en professor, geboren in 1962. Hij was medeoprichter van theatergezelschap Forced Entertainment in 1984 en is sindsdien de artistiek directeur ervan. Zijn gevarieerde oeuvre omvat performance, beeldende kunst en fictie en verkent hedendaagse identiteit, taal en de grenzen van representatie. Met sterke maar komische middelen creëert hij ontmoetingen die tot nadenken stemmen in de openbare ruimte door middel van neon- en LED-borden.

Etchells heeft internationaal geëxposeerd en verschillende boeken gepubliceerd, waaronder korte fictiebundels en een monografie over hedendaagse performance. Zijn werk verdiept zich in het ontvouwen van gebeurtenissen, benadrukt de dynamische relatie tussen het werk en de kijker en onderzoekt de productieve en beperkende aard van taal en cultuur.

(c) Amy Gibson

Tim Etchells

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken