Fingerprints: gastcuratoren laten hun sporen na in… | NTGent
Fingerprints Crop Web

Fingerprints: gastcuratoren laten hun sporen na in programmatie NTGent

| 30 mei 2022
Vanaf dit seizoen laten twee curatoren hun vingerafdrukken na op onze gastprogrammatie.

NTGent nodigt vanaf het seizoen 22-23 curatoren uit die vanuit hun eigen expertise voorstellingen kiezen rond thema's die we in onze activiteiten willen verankeren. Dit seizoen leggen Leni Van Goidsenhoven en Alexia Leysen de focus op inclusie en duurzaamheid. Ze verrijken zo ons programma en scherpen onze blik aan. Laat je verbeelding spreken en grenzen verleggen door hun selectie voorstellingen.

De Fingerprints-programmatie start op vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2022 met de voorstelling notallwhowanderarelost  van Benjamin Verdonck op uitnodiging van Alexia Leysen. In de video hieronder legt Leysen uit hoe ze haar selectie maakte.

Op vrijdag 9 december is er 4legsgood van Claire Cunningham, de eerste voorstelling uit de selectie van Leni Van Goidsenhoven.Ontdek de selectie van Alexia Leysen en Leni Van Goidsenhoven in de lijst hieronder, of zoek naar de blauwe en rode icoontjes op onze site!

Fingerprints Icoontjes 2
Fingerprints Icoontjes
Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst