NTGent zet kamp op in Parijs! | NTGent
Grief Beauty Newsletter V5

NTGent zet kamp op in Parijs!

| 16 januari 2023
'Grief & Beauty' en 'Familie', twee voorstellingen van artistiek directeur Milo Rau, palmen in januari en februari Parijs in!

NTGent vestigt zich in januari en februari in Parijs in Théâtre La Colline met het eerste en tweede deel van Milo Raus Trilogy of Private Life: Grief & Beauty  en Familie. Van 19 januari tot 19 februari zijn beide voorstellingen (regie: Milo Rau) tijdens een lange speelreeks te zien in het gekende theater in de Franse hoofdstad.

Familie  is een experiment, een etnologische studie van het hedendaagse privéleven, een tentoonstelling van het alledaagse: op de scène zien we het huis van de familie Demeester - of is het het huis van de familie Peeters/Miller? Samen reconstrueren ze het mysterieuze geval van een familie die zichzelf ophing, waarbij ze de reis van hun eigen familie volgen en de constructie van familie als levenscel en oorsprong van onze huidige wereld in vraag stellen.

Hoe gaan we om met de dood in het leven en aan het einde ervan? Hoe kunnen we rouwen en afscheid nemen? Kan de dood worden verbeeld op het toneel? In Grief & Beauty  pakken Milo Rau en zijn team een thema aan dat al jaren centraal staat in het werk van Rau: de vraag naar afscheid, rouw en dood, maar ook naar herinnering en solidariteit tegenover de laatste momenten.

'Familie' is een verontrustende en hartverscheurende viering van het gewone. Een donkere, seculiere massa. ⭐⭐⭐⭐⭐
The Guardian
'Grief & Beauty' is een universeel verhaal over leven en dood, en hoe het één natuurlijk voortvloeit uit het ander. ⭐⭐⭐⭐⭐
De Volkskrant
Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken