220162 62C9B69F64Aff

'ONE SONG - HDT IV' verkozen tot beste performance in Nederland

| 17 September 2023
De voorstelling 'ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV' van Miet Warlop, NTGent & Irene Wool werd verkozen tot beste voorstelling van het afgelopen seizoen op het Nederlands Theater Festival.

ONE SONG, de "rockende oerkreet" van regisseur Miet Warlop, ging in de zomer van 2022 in première op het toonaangevende Festival d'Avignon in Zuid-Frankrijk. De voorstelling, een productie van NTGent en het vierde deel in de NTGent-reeks Histoire(s) du Théâtre, was er dé sensatie en kreeg tonnen lof van publiek en pers, onder meer in The Guardian en The New York Times die ONE SONG tot een van de allerbeste Europese voorstellingen van 2022 verkoos.

In juni bekroonde de Franse beroepsverenigingen van recensenten ONE SONG met de Prix de la Critique. Zopas viel ONE SONG opnieuw in de prijzen, dit keer in Nederland, waar de jury van de VSCD-prijzen de voorstelling verkoos tot beste performance van het voorbije seizoen. ONE SONG kreeg er tijdens het lokale Theaterfestival de VSCD Mime/Performance Prijs 2022-2023.

Uit het juryrapport: “Deze absurdistische kruising tussen een popconcert en een sportwedstrijd is een aangrijpend protest tegen het voortsnellende leven en tegen alles wat dit eist van een mens. De murmelende stadionspeaker, de eenzame mannelijke cheerleader en de unisono choreografie van de aanmoedigers op de sporttribune zijn geestig en vervreemdend (...) Heel indrukwekkend hoe een performance vol rauwe levensenergie uitdrukking geeft aan verstild verdriet en een hartverscheurende wanhoop.”

Op 31 januari en 1 februari 2024 is ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV  opnieuw te zien in de NTGent Schouwburg. De voorstelling is op dit moment op tournee door Europa en de UK. Nog tot 1 oktober spelen Miet Warlop & co. een reeks van in totaal twaalf (!) voorstellingen in het Theátre du Rond Point in Parijs. Daarna volgt een tournee door de UK. Later dit jaar volgen ook nog Leipzig, Wenen, Mons en Brussel.