PARIJS, ROME, LONDEN... VIJF VOORSTELLINGEN VAN NTGENT… | NTGent
347304 64B3E77D7670B 1024X683

PARIJS, ROME, LONDEN... VIJF VOORSTELLINGEN VAN NTGENT TOUREN DOORHEEN EUROPA

| 7 september 2023
Zoals altijd combineert NTGent het lokale én het globale, en toert het dit najaar ook met vijf producties door heel Europa.

Thuis in Gent is NTGent volop bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe en glorieuze seizoen 23-24, alias het Griekse Seizoen, met gloednieuw werk van enkele van de grootste namen uit de Europese theaterscène zoals Tim Etchells, Milo Rau, Ontroerend Goed en Gisèle Vienne, en afsluitend met een uniek stadsfestival ALL GREEKS met alle Griekse tragedies.

Maar zoals altijd combineert NTGent het lokale én het globale, en toert het dit najaar ook met vijf producties door heel Europa, van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk over Italië, Portugal, tot in Polen en vele andere landen.

Ontdek hier alle tourdata!

🌎 Antigone in de Amazone  is de nieuwste voorstelling van Milo Rau, huisartiest bij NTGent, die in mei bij NTGent in wereldpremière ging. De voorstelling maakt dit najaar een tournee langs Europese hoofdsteden, met voorstellingen in Parijs (4 shows), Rome, Lissabon en Madrid, naast andere grote Europese steden.

🌎 ONE SONG - Histoire du Théâtre IV  van Miet Warlop / NTGent & Irene Wool was de revelatie van het Festival d'Avignon in 2022. In september en oktober van dit jaar is de voorstelling maar liefst 12 keer te zien in Théâtre du Rond Point in Parijs. De indrukwekkende tournee van ONE SONG de komende maanden omvat ook voorstellingen in New York, Finland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

🌎 Na vele jaren toeren doet de klassieker Familie  van Milo Rau nog steeds volle zalen daveren in heel Europa. Op 24 en 25 november is Familie te zien in Girona, Italië.

🌎 Twee voorstellingen van Young Gods van NTGent, jonge beloftevolle artiesten die nauw verbonden zijn met het Belgische stadstheater, hebben de komende maanden ook een paar speeldata in het buitenland: Gruis / Aan de Twijfel  van Jesse Vandamme & Werktoneel en Great Apes of the West Coast  van Prinses Isatu Hassan Bangura. Onnodig te zeggen dat NTGent supertrots is dat deze jonge artiesten de kans krijgen om te schitteren in het buitenland!

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren