The New Gospel Thomas Eirich Schneider

The New Gospel voor het eerst in Belgische cinema

| 16 September 2021
'The New Gospel', de bekroonde Jezusfilm van regisseur Milo Rau, is op 23 en 25 september te zien voor het eerst te zien in de Belgische cinema. Na de eerste vertoning in Cinema Sphinx (Gent) is er een nagepsrek met hoofdrolspeler Yvan Sagnet.

Welke boodschap zou Jezus verkondigen als hij vandaag zou leven? Wie zouden zijn apostelen zijn? Met The New Gospel, verkozen tot Documentaire van het Jaar in Zwitserland, keren Milo Rau en zijn team terug naar de oorsprong van het evangelie.

Hoofdrolspeler in The New Gospel is de Kameroense activist Yvan Sagnetde eerste zwarte Jezus in de Europese filmgeschiedenis. Hij werkt in 2011 zelf op een tomatenboerderij als hij beslist te revolteren tegen de uitbuiting van de plattelandsarbeiders in het zuiden van Italië. Voor de film bezoekt hij opnieuw het grootste vluchtelingenkamp in de buurt van Matera, de stad in het zuiden van Italië waar eerder Pier Paolo Pasolini en Mel Gibson het leven van Jezus verfilmden. Sagnet vindt er zijn apostelen, en zet samen met hen de Rivolta della dignita op, de Opstand van de Waardigheid.

Na tal van internationale en online vertoningen, zal de film nu ook in België op het grote scherm te zien zijn, op 23 september (20u) en 25 september (17u30) in cinema Sphinx in Gent.

Op 23 september is Yvan Sagnet aanwezig bij de voorstelling. Sans Papiers Brussel & Gent Zonder Grenzen organiseren een nagesprek met hem.