Aminata Demba | NTGent
Img 0403 Web C Michiel Devijver

Aminata Demba is een Belgisch-Malinese actrice en presentatrice. Ze was afgelopen jaren te zien in theatervoorstellingen Dis-moi wie ik ben (KVS), Marieke Marieke (HZT), De moed om te doden (Toneelhuis), Futur Simple (De Maan) en Konijn met pruimen (Laika). Naast haar acteursbestaan maakte ze samen met regisseur Leslie Verbeeck de documentaire Pelikaanstraat 20 waarin ze het thema migratie vanuit verschillende invalshoeken onderzocht. Een korte versie van deze documentaire werd uitgezonden op Canvas.

Daarnaast is ze ook te zien in verschillende gastrollen voor televisieseries als Bergica (Adil & Bilal), Gent West II (Bart Van Dael),  De Twaalf (Wouter Bouvijn),  Zie mij graag (Toom Slembrouck) en De Zonen an Van As (Thomas De Cock).

In het voorjaar 2019 speelt ze mee in de NTGent voorstelling “Black”. Dit is deel een van de trilogie “The Sorrows of Belgium” van Luk Perceval.

In het komend najaar zal Aminata eveneens te zien zijn in de voorstelling RACE onder regie van Johan d'Hollander en begin 2020 in IEMAND MOET HET DOEN, een productie van theatergezelschap Lazarus.

Samen met Laika is ze bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe eigen jeugdtheatervoorstelling dat in het najaar van 2020 op de planken komt.

- update Jan 19

Aminata Demba

Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid