Arne De Tremerie | NTGent
Antigone In Amazonie Milo Rau Armin Smailovic Maart2020 13

Arne De Tremerie (°1992) studeerde in 2020 af aan KASK Drama in Gent. Momenteel is hij te zien in de productie Grief and beauty  van Milo Rau en NTGent, die zowel in binnen- als buitenland toert. In het verleden speelde hij onder andere mee in Anatomie van de pijn  van Lies Pauwels, No Coincidence, No story  van Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys en Konijn met pruimen  bij Laika.

Hij is lid van het collectief Camping Sunset en speelde mee in Zomergasten, Happiness  en TEN OORLOG.  Arne speelde mee in de speelfilms Coffee  (2016) en Bastaard  (2019) en in televisieseries als L'Aquila Grandi Speranze  (2018) en Black-out  (2020).

Over The Interrogation  (2021), een stuk van Milo Rau waarin Arne solo acteert en dat binnenkort op binnen- en buitenlandse tournee gaat, schreef Pzazz: ‘De Tremerie demonstreert een breed palet aan acteerstijlen: van klein en eerlijk tot ironisch en breed theatraal (…) The Interrogation  werd zo een bijzonder boeiende voorstelling met uitstekend acteerwerk en een subtiele regie.’

In november gaat Arne in première met een eigen project Baby, dat hij samen maakt en speelt met Eleonore Van Godtsenhoven. Daarnaast brengt hij met zijn band Outer  in het najaar een nieuwe plaat uit.


Foto © Armin Smailovic
- update mei 2022

Arne De Tremerie

Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Tot het aan de binnenkant blijft plakken