Filip Peeters | NTGent
Filip Peeters C Michiel Devijver

Filip Peeters is een Belgisch acteur. Hij is bekend van zijn hoofdrollen in Recht op Recht, De Hel van Tanger en Salamander.

Filip volgde een acteeropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Hij maakte die opleiding nooit af, maar werd opgevist door Robbe De Hert, door wie hij kleine rolletjes kreeg in Meester, Hij begint weer! en de films Blueberry Hill en Trouble in Paradise.

In 2001 kreeg Peeters een eerste grote buitenlandse opdracht met de film Lisa van Pierre Grimblat, met Jeanne Moreau en Marion Cotillard in de titelrol. Dat jaar was hij een van de laureaten van de European films' shooting stars op het Internationaal filmfestival van Berlijn. Peeters speelde ook in de televisiefilm Geld macht sexy in 2002.

Peeters speelde een opgemerkte hoofdrol in De Hel van Tanger (2006) van Frank Van Mechelen en vertolkte de rol van Vincent Stevens in Loft.

In 2015 kwam zijn romantische komedie Wat mannen willen uit. Peeters is tevens te zien in het derde seizoen van Smeris, waarin hij de diplomaat Heinrich Oelsen speelt.

Filip Peeters speelt dit seizoen samen met zijn echtgenote en kinderen in de NTGent productie Familie van Milo Rau.

- update september 2019

Filip Peeters

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid