Louise Bergez | NTGent
Img 4591 Druk C Michiel Devijver

Louise Bergez studeerde drama aan het Kask Gent. Ze speelde in verschillende theaterproducties, o.a. bij Hannah De Meyer (Uberdramatik), Jesse Vandamme (Uberdramatik, Giants, Solipsists), Michiel Vandevelde/fABULEUS, Camping Sunset (Zomergasten, Ten Oorlog), en bij Lisaboa Houbrechts (Toneelhuis), en Het uur van de waarheid (Luk Perceval en NTGent). Voor haar vertolking in Bruegel van Lisaboa Houbrechts werd ze genomineerd voor de acteursgilde theaterprijzen (2020) in de categorie ‘meest gewaardeerde prestatie vrouw’. Bergez maakt ook deel uit van het bejubelde collectief Camping Sunset en van collectief Werktoneel, dat in 2023 bij NTGent de voorstelling Gruis/Aan de Twijfel creëert.

Naast de scène is Bergez ook actief in film en tv. Ze was te zien in de film Yummy, de jongerenreeks WTFock, in TikTak, en in de bekroonde serie De Kraak (Frank Van Mechelen en Joost Wynanyts). In het voorjaar van 2022 schitterde ze in de tv-reeks Twee Zomers van Tom Lenaerts en Paul Baeten op Éen.

- laatste update januari 2023

"Sinds de Eén-reeks 'Twee zomers' weet iedereen wat de theaterwereld al langer in de smiezen had: actrice Louise Bergez is een natuurkracht"
Focus Knack

Louise Bergez

VOORBIJE PRODUCTIES

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken