Portret Olga

Olga Kunicka is een Poolse muzikante en actrice. Als violiste behaalde ze een master aan de muziekacademie in Wroclaw, Polen. Terzelfdertijd studeerde ze zang en drama aan het Capitol theater in Wroclaw waar ze een fascinatie voor acteren ontwikkelde.

Sinds 2015 is ze werkzaam voor het Song of The Goat theater, geleid door G. Bral in Polen. Ze is te zien in Cherry Orchard, Crazy God, Island, Hamlet, King Lear en Return to the Voice. Werken met Song of the Goat theater heeft haar de kans gegeven om voor een breed, internationaal publiek op te treden. Olga speelde ook in de Jerry Springer Opera van het Capitol theater in Wroclaw geregisseerd door J. Klata, in Oedip Loves You van het Baltic Drama theater, door C. Iber en in On Missing van het Wretched theater in Londen door Nick Perkings, A. Hypki and M. Kareem.

Tijdens haar carrière als uitvoerend kunstenaar blijft ze zichzelf bijscholen in de Meisner acteer techniek aan de Actors Temple in Londen.

Als muzikante participeert ze in verschillende projecten gaande van klassieke muziek, folk en hedendaagse muziek. De laatste tijd speelt ze ook als studiomuzikante voor film en theater. Sinds een jaar woont ze in Gent.

In het seizoen 2019-2020 zal ze te zien zijn in Anatomie van Pijn van Lies Pauwels.

Foto: Fred Debrock

- update oktober 2019

Olga Kunicka