Olga

Olga Kunicka s een Poolse muzikant en acteur. Als violist behaalde ze een master aan de muziekacademie in Wroclaw, Polen. Terzelfdertijd studeerde ze zang en drama aan het Capitol theater in Wroclaw waar ze een fascinatie voor acteren ontwikkelde. Van 2015 tot 2019 maakte Kunicka deel uit van het bekroonde en veelgeprezen Song of The Goat Theatre in Polen. Ze was te zien in Cherry Orchard, Crazy God, Island, Hamlet, King Lear en Return to the Voice. Met het gezelschap tourde ze doorheen Europa, Azië en Noord-Amerika. Kunicka speelde ook in de Jerry Springer Opera van het Capitol Theatre in Wroclaw geregisseerd door Jan Klata.

Tijdens haar vroege acteercarrière bleef ze zichzelf trainen in de Meisner acteertechniek aan de Actors Temple in Londen, waar ze afstudeerde met de creatie van de kortfilm Coming Clean , geregisseerd door Law Ballard. Haar acteertraject is vooral beïnvloed door leraren als Simon Furness, Law Ballard Mark Wakeling en Ashlie Walker. Als muzikant werkt ze mee aan verschillende projecten, van klassieke muziek tot folk en hedendaagse muziek. De laatste tijd speelt ze ook als studiomuzikant voor film en theater. Sinds enkele jaren woont ze in Gent.

In het seizoen 2019-2020 was ze te zien in Anatomie van Pijn van Lies Pauwels. Daarna speelde ze ook mee in Do the Calimero  (LOD & hetpaleis / Lies Pauwels), dat momenteel door Europa toert. In 2022 was ze artist in residence aan het Grotowski Instituut in Brzezinka met de ontwikkeling van Little Thunder . Saint Catherine of Siena (regie door Julianna Bloodgood en muziek van Katarzyna Szwed) dat in première ging tijdens het International Theatre Festival Retroperspektywy in Lodz, Polen. Recent was ze te zien in de televisiereeks Roomies op één en VRTMAX, geregisseerd door Flo Van Deuren en Kato De Boeck.

Dit seizoen is Olga Kunicka bij NTGent te zien in Maison Maeterlinck / Theater Immobiel  in de eerste Belgische regie van de Zwitserse Thom Luz.

Foto: Thomas Dhanens

- update januari 2023

Olga Kunicka