Oscar Van Rompay Web

Oscar Van Rompay (°1983) studeerde aan de Toneelopleiding Dora Van der Groen. Met hun afstudeerproject Publikumbeschimpfung, begeleid door Peter Van den Eede, stond zijn klas onder meer op het ITs Festival – het International Theatre School Festival. Oscar Van Rompay ontving er de Kemn-A-ward als meest beloftevolle acteur.
Meteen na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij NTGent. Hij speelde ook bij De Tijd (Het licht) en Walpurgis (Trinity Trip).
Zijn filmdebuut maakte hij in "Win/win" (2010) van Jaap van Heusden. Hij vertolkt er het hoofdpersonage Ivan, een jonge beurshandelaar. Voor die rol ontving hij het "Certificate of Outstanding Achievement" voor beste acteur op het jaarlijkse filmfestival van New York.
Bij NTGent was Van Rompay onder andere te zien in "Platform", "Opening Night", "Tien geboden", "Vergeten Straat", "Frans Woyzeck", "God van de slachting", "Kroniek oder wie man einen Toten im Appartment nebenan für 28 Monate vergisst", "FRONT Polyphonie", "JR". Hij maakte samen met Peter Verhelst de monoloog "Africa", gebaseerd op Van Rompay’s ervaring als bedrijfsleider van een bomenplantage in Kenia.

Seizoen 2018-2019 zal Oscar meespelen in het tweede deel van de reeks "Histoire du théâtre", in een regie door Faustin Linyekula en hij gaat op tour met "JR".

- update mei 2018

Oscar Van Rompay

LOPENDE VOORSTELLINGEN

VOORBIJE PRODUCTIES