Peter Seynaeve Web

Peter Seynaeve studeerde in 1996 af als acteur aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij debuteerde in de theatermarathon Ten Oorlog (Theaterfestival 1998) van Luk Perceval. Doorheen de jaren werkte hij bij oa. Zuidpool, Laika (de Karamazovs, Theaterfestival 2001), Stan, Eisbar en Het paleis. Van 2000 tot 2005 maakte hij deel uit van de vaste spelerskern bij Het Toneelhuis. Daar werkte hij opnieuw met Perceval (Andromache, Festival d’Avignon 2004), maar ook met Gerardjan Rijnders (Tim van Athene, Theaterfestival 2004), Eric Devolder (Au nom du père, Theaterfestival 2005), Inne Goris (Pride&Prejudice) en Lotte van den Berg (Gerucht, Het blauwe uur).

In 2006 maakt hij zijn regiedebuut, hij richt een eigen gezelschap JAN op en maakt opmerkelijke voorstellingen waarbij kinderen de hoofdrol spleen (As you like it, Cement, Betty&Morris, Je ne comprends pas en Thierry, Theaterfestival 2008) Voor Campo maakt hij samen met Jan Martens de voorstelling Victor.

De voorbije jaren was Seynaeve als acteur te zien in de internationaal toerende voorstellingen Front en Platonov (Theaterfestival 2013) van Luk Perceval voor NTGent en Five Easy Pieces (Theaterfestival 2017, Theatertreffen 2017) van Milo Rau voor Campo. Seynaeve geeft ook les en werkt als coach vaak mee aan voorstellingen van andere makers als Abke Haring, Jan Martens, Benjamin Verdonck en CieDeSnor.  Peter Seynaeve was afgelopen seizoen te zien in Black, het eerste deel van The Sorrows of Belgium.

Seizoen 2019-2020 zal hij meespelen in Familie (Milo Rau), Yellow (Luk Perceval) en Rijgen (Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht).

- update mei 2019

Peter Seynaeve