Peter Seynaeve Web

Peter Seynaeve studeerde in 1996 af als acteur aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij debuteerde in de theatermarathon “Ten Oorlog” (Theaterfestival 1998) van Luk Perceval. Doorheen de jaren werkte hij bij oa. Zuidpool, Laika (de Karamazovs, Theaterfestival 2001), Stan, Eisbar en Hetpaleis. Van 2000 tot 2005 maakte hij deel uit van de vaste spelerskern bij Het Toneelhuis. Daar werkte hij opnieuw met Perceval (“Andromache”, Festival d’Avignon 2004), maar ook met Gerardjan Rijnders (“Tim van Athene”, Theaterfestival 2004), Eric Devolder (“Au nom du père”, Theaterfestival 2005), Inne Goris (“Pride&Prejudice”) en Lotte van den Berg (“Gerucht”, “Het blauwe uur”).

In 2006 maakt hij zijn regiedebuut, hij richt een eigen gezelschap JAN op en maakt opmerkelijke voorstellingen waarbij kinderen de hoofdrol spelen
(“As you like it”, “Cement”, “Betty&Morris”, “Je ne comprends pas” en “Thierry”, Theaterfestival 2008) Voor Campo maakt hij samen met Jan Martens de voorstelling “Victor”.
De voorbije jaren was Seynaeve als acteur te zien in de internationaal toerende voorstellingen “Front” en “Platonov” (Theaterfestival 2013) van Luk Perceval voor NTGent en "Five Easy Pieces" (Theaterfestival 2017, Theatertreffen 2017) van Milo Rau voor Campo. Seynaeve geeft ook les en werkt als coach vaak mee aan voorstellingen van andere makers als Abke Haring, Jan Martens, Benjamin Verdonck en CieDeSnor.

In seizoen 2018-2019 zal Peter Seynaeve te zien zijn in "Black" het eerste deel van de trilogie "The Sorrows of Belgium" in een regie van Luk Perceval.

- update mei 2018

Peter Seynaeve